„1. Kárpát-medencei Magyar Református Művészeti Fesztiválon” szerepeltünk

 Szerepeltünk  Tiszafüreden az   „1. Kárpát-medencei Magyar Református Művészeti Fesztiválon”, melyet szept. 22.-29. között rendezett a helyi Református Egyházközség.

28-án este 6 órakor a Bán Zsigmond Református  AMI Általános Iskola és Óvoda tornacsarnokában a Kis Kata Együttes után következett a Szivárvány-ház bő félórás műsora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA régiek mellett /”Homokba írva” dicsőítő koreografált mozgással, gitáros ének/ sikerült két új műsorral előállnunk, melyekkel Istent kívántuk dicsőíteni. Intézményünk nevéhez kapcsolódva már régebben szerettem volna Noé  történetét, a szivárvány jelentését feldolgozni, – s mivel éppen  mostanra jött az ihlet, hozzáfogtam,-  s  az előadást  a lakók nagy lelkesedése mellett a foglalkoztatók díszletkészítésével,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

közreműködésével sikerült megvalósítani. Isten ma is azt üzeni: „Menjetek  be a bárkába!” Jézus Krisztus kereszthalála által adta meg a megmenekülés módját.  A szivárvány bibliai képe pedig az Ő gondviseléséről szól, az Ő minden teremtményét éltetni akaró szeretetéről, a kegyelemről, mely az eget és földet összeköti. Elég szép számmal volt hallgatóságunk, akik sok tapssal jutalmazták lakóinkat.

A 2 Kerekes székes lakónk: Niki és Krisztián versmondását sokan megkönnyezték, ezután egy vidám harsonaszólót játszott Bartuska Anita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Végül  lakóink Istent dicsőítő tánca zárta   a műsorunkat, melyet Pintér Béla „Új szív” dalára adtak elő Trizsnya Anikó foglalkoztató vezetésével.

Nagy örömünkre Isten áldásával bizonyságtétellé vált a műsorunk, – köszönjük, hogy felléphettünk.

Kiss Ella intézményi lelkész

[scrollGallery id=87]

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.