Dél-Koreai énekesekből álló kórus vendégszerepelt intézményünkben

Csodálatos élményben volt részünk ápr. 12-én, a dél-koreai énekesekből  szerveződött  „Immánuel Kórus” majdnem 2 órás koncertjén.

A Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonának  tornatermében fellépve úgy énekeltek, hogy  egy nagy színházban éreztük magunkat. Mindnyájan kiváló  szólisták,  Milánóban tanultak, ill. tanulnak zenét, s ezért jelenleg ott laknak, s onnan járnak el Európa szerte hangversenyeket adni Isten dicsőségére. Szólót is énekeltek, s különféle összetételben, hangjuk a kórusban egy egységbe simult, s rendkívüli hatással volt ránk.

A műsor elején operarészleteket is előadtak, azután a karvezetőjük bizonyságot tett hitéről.

 Kim Sam Tek koreai református lelkipásztor, aki  10 éve Magyarországon szolgál, Igét hirdetett,  s a műsor nagyobbik felében Istent dicsőítő énekekkel szolgáltak.
http://youtu.be/1wQDYsTYw1Y

Meggyőződhettünk arról, hogy a koreai keresztyének nem langyosak, teljes szívből hisznek, Jézus az életük középpontja. De legnagyobb hatással az a szeretet volt ránk, amit képviseltek. Szívtől szívig vezető nyitottsággal jöttek fogyatékosainkhoz, keresztyén testvéreket találtunk bennük, érezhetővé tették számunkra Isten szeretetét.  Amikor magyarul is több  éneket elénekeltek, még jobban megérintett  bennünket az üzenetük, sőt könnyekig megindított.

 

[scrollGallery id=57]
Fotó: Trizsnya Anikó

 Áldást kívánunk  rájuk, s arra a küldetésre, melyet felvállaltak, hogy elvigyék Jézus Krisztus evangéliumát a népekhez.

                                                                                        Kiss Ella intézményi lelkész

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.