Alapítványunk

A Kerítésbontó Alapítvány

Megalakulása

2003. júniusában intézményünk nagyszabású kulturális rendezvényt tartott, melyre a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány által kiírt pályázat hozta meg a lehetőséget. A rendezvényre való féléves készülődésnek is óriási hozadéka lett, hiszen városunk zeneiskolájával, néptánc együttesével, több iskola pedagógusaival, diákjaival kerültünk közelebbi kapcsolatba. A rendezvény napján pedig, a sikeres produkciók között egyszercsak megjelent a színpadon későbbi alapítónk, Dr. Szalay Lászlóné gyógyszerésznő, és a nyilvánosság előtt átadta szándéknyilatkozatát, amely a megalapításhoz szükséges 100.000 Ft adomány felajánlását tartalmazta.

Névválasztás, küldetésünk

A Kerítésbontó Alapítvány 2005. március 3-án alakult meg abból a célból, hogy intézményünkben az ellátás szakmai tartalmát átalakítsa, színvonalán emeljen. Célkitűzése a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonának keresztyén küldetésével összhangban, a hozzánk tartozó fogyatékkal élő személyek támogatása, megsegítése.

Alapítványunk nevét ez a fotó inspirálta, amely még néhány évvel ezelőtt készült, és egy nagyon jellemző élethelyzetet örökített meg lakóinkról. Ők mind az öten úgy kapaszkodnak, hogy minél többet láthassanak a kerítésen túli világból, ahová egyre csak vágyakoznak.

A fogyatékkal élők élete egy sajátos zárt világ, hiszen a valamiből való kizártságon alapul. A mi szeretetházunk zártságát kerítéseink is tükrözték. Nemcsak az utcát elhatároló kerítéseink voltak, hanem minden gondozási egység magas drótkerítéssel volt körülvéve, sőt még azon belül is parcellázva kisebb játszóudvarokra.

A drótkerítéseket már lebontottuk, és jelentősen kibővültek lakóink életterei, foglalkoztatási lehetőségei. Ugyanakkor könnyebb a külső akadályokat eltávolítani, sokkal nehezebb a belső kerítéseket, falakat lebontani, főleg ha mi magunk építettük, és voltaképpen ragaszkodunk is hozzájuk.

Önmagunk megismerésének útján felismerhetjük ezeket az akadályokat is, megállapítva, hogy fogyatékkal élünk, hiányokkal küszködünk mindannyian. A „mit tegyünk tehát?” kérdésre keresztyén hitvallásunk a válasz. Alapítványunk változtatási szándékainak és fejlesztésének zsinórmértéke az Ige, a Szentlélek munkája, a diakóniai indíttatás, amely azt mondja, hogy minden ember személyében Jézus Krisztus jöhet felénk, és hogy a legteljesebben MEGVÁLTÁS szükségünkben és élményünkben élhetjük meg integrációnkat, közösségünket.

Így bontjuk a kerítéseket…

Az alapítvány célja a társadalmi integrációra törekvés jegyében, valamint a regionális közösségi szolidaritásra törekvés jegyében szervezetfejlesztés, szervezet átalakítás, és új szolgáltatások bevezetése.

Adója 1%-át köszönettel elfogadjuk

az alapítványunk javára.

Adószám: 18839090 – 1 – 16

Számlaszámunk:

11745059-20010173

One Response to Alapítványunk

  1. Visszajelzés: Civilek napja alkalmából a Keritésbontó Alapítvány is bemutatkozott |

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .