Karácsony 2014

Adventi gyülekezeti találkozót tartottunk 2014. dec. 20-án de. és du., melyre 7 református gyülekezetből érkeztek hozzánk vendégeink.

A sok évvel ezelőtt kezdődött patronálás mára kiszélesedett, kiterjedt: Meglátogattak a Bp. Pestszentlőrinci , Noszvaji, Hajdúböszörmény- Kálvin téri, Hajdúböszörmény – Bocskai téri, Panyolai, Tiszaszőlősi és Tiszafüredi gyülekezetből jött testvérek, hogy találkozzanak a kiválasztott patronáltjaikkal. Volt nagy öröm lakóink között!

A megtelt a tornatermünkben Görcsös Éva intézményvezető köszöntőjével kezdődött az ünnepség, majd lakóink és a dolgozók közös műsora következett. De. Kiss Ella intézményi lelkész tartott áhítatot, du. pedig L. Molnár István pestszentlőrinci és Anda Tibor noszvaji lelkipásztor.

Lakóink sok-sok ajándékot kaptak, s ami még több: igazi, szívbeli szeretetet. Úgy lehettünk együtt mint Krisztus nagy családja.

A karácsonyi műsort kétszer is előadtuk, mert a noszvajiak 80 fővel csak délutánra tudtak jönni”. Modern feldolgozású előadásunk mély lelki értelmű volt : ”Pénzen nem veheted meg” címmel. Arról szólt, hogyan fut az ember az élet után, Jézust pedig, az igazi életet kizárja életéből. „Harács Béla”, egy üzletember pénzhajhászó, rohanó, törtető életében –láthattuk-, nincs helye még a karácsonynak sem, de   végül mégis megnyílik a szeme, a szíve a Megváltó elfogadására.

Dec. 22-én munkatársi karácsonyunkat tartottuk meg. Ez alkalmunk úgy kezdődött, hogy újra előadtuk ezt a műsort, mely megérintette a dolgozókat is. Ezt követően úrvacsorával egybekötött istentiszteleten vettünk részt. Az istentisztelet után ünneplésünk finom svédasztalos vacsorával zárult, – Az intézményvezető hálaadást kifejező szavaival,

hogy 2014-ben is megtartott bennünket Isten kegyelme .

                                                                                                              Kiss Ella intézményi lelkész

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.