Intézményünkről

Története:

A Szivárvány-ház 1936-ban alakult meg a helyi református egyházközség kezdeményezésére mint “szeretetház”. A 70 éves jubileumévünk jelmondata ez volt: “Minden forrásaim Tebenned vannak.” Intézményünkben a 70 év alatt sok minden megváltozott, így a szolgálat végzésének a körülményei, az egész feltételrendszer. A fogyatékkal élõ emberekhez való odafordulásnak mostanra tekintélyes szakirodalma lett, de sem a szerteágazó módszertan, sem a (fogyatkozó) állami normatíva nem biztosítja azt a fedezetet, amit maga Isten jelentett ki.

Kiss Ferenc, a Szeretetszövetség és egyúttal otthonunk megalapítója egykori tanúbizonysága szerint:”Isten minden mindenben! Kezében az ember csak eszköz. Egyikre országépítést bíz, a másikra kis árvaház létesítését. Tisztünk, hogy hívó szavát meghalljuk, akaratát megértsük, küldetésünket felismerjük. Isten kegyelme által vagyok aki vagyok, s ami jó kezem alól került  ki, azt nem én, hanem Istennek velem való kegyelme cselekedte.”

Jelene:

Napjainkban 165 zömében súlyos fogyatékos, halmozottan sérült, kisebb részben pedig középsúlyos fogyatékos gyermekek és felnőttek ápolását, gondozását, teljes körű ellátását vállaljuk fel.


Lakóink 4 különálló épületben élik a mindennapjaikat. A fiú és a lány épületen kívül van egy “Gondoskodó házunk”, amiben a legelesettebbek , és egy ún. tréning lakásunk, ahol pedig az önellátásra leginkább kész lakóink élnek.

Azért, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt minden nap 100 fõ dolgozik a lakók körül. A gondozók keresztyén értékrendnek megfelelõ munkáját kiegészíti a program és szabadidõ szervezõ, valamint a konyhai és az irodai munkatársak igyekezete.Fenntartónk:

Magyarországi Református Egyház Zsinata

Elérhetõsége:

Szeretetszolgálati Iroda

Beszterczey András

Budapest, Hungária krt. 200.

Jogorvoslat:

Az ellátott jogi képviselõ segíti a szolgáltatást igénybe vevõt jogai gyakorlásában, panasza megfogalmazásában, kezdeményezheti annak a kivizsgálását, tájékoztatást nyújt a jogokról, az intézmény kötelességeirõl. A képviselõ intézkedést kezdeményezhet a jogsértõ gyakorlat megszüntetésérõl. Észrevételt tehet az intézményben folyó gondozási munkára vonatkozóan.

Ellátott jogi képviselõnk:

Hajdú Lajosné

Telefon: 06 (20) 489-9530

Fogadóórája: Intézményünkben minden hónap negyedik szerda, 09:30- 11:30 óráig

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .