Adventi műsort mutattak be lakóink a vendégeknek

Tornatermünk megtelt vendégekkel, akik  lakóinkhoz jöttek látogatni. Néhány szülő is jelen volt, de nagyrészt a minket támogató gyülekezetekből érkezettek töltötték meg a termet. A Hajdúböszörmény Bocskai téri, Noszvaji, Pestszentlőrinci, Tiszaszőlősi, Tiszafüredi Ref. gyülekezetekből jöttek a testvérek.

Az ünnepséget Hlavátsch Ildikó intézményvezető nyitotta meg köszöntő beszédével.

Majd a lakókkal  előadtuk az adventi műsort, melynek témája az Úr jövetelének várása  volt. „Kisgyermekként eljött, Megváltóként elment, Királyként visszajön újra.”- énekeltük.

A Karácsonyi történet  folytatásaként előadtuk a 10 szűz példázatát, ami a Jézus Krisztus visszavárására buzdít, hogy lámpásunkban legyen mindig elég olaj. Az Úr Jézus Krisztussal való kapcsolat által töltse fel a Szentlélek hitünk lámpását, különben ha félszívvel vesszük a dolgokat, kívül maradhatunk a mennyország ajtaján.

This slideshow requires JavaScript.

A műsor után Kiss Ella intézményi lelkész tartott áhítatot, az Ésaiás 60, 1-3 versek alapján hirdetve az Igét.

Majd hívogattuk a jelenlevőket közös ebédre,  melyet a patronált lakókkal együtt ülve fogyaszthattunk el.

Ebéd után Nagytiszteletű L Molnár István pestszentlőrinci lelkipásztor igehirdetését hallgattuk meg. A délelőtti üzenetet megerősítette szívünkben az Úr, mert szintén az Ésaiás 60,1-3 versekről hallhattunk.

Volt  elég szabadidő a patronáltakkal való kötetlen találkozásra is.

Isten szeretete kiáradt ránk, jó volt így együtt lenni, s az Úr Jézust  befogadva mindnyájan feltölthettük életünk lámpását  krisztusi szeretettel.

                                                                                                          Kiss Ella intézményi lelkész

Kategória: Életkép, Hírek, Igehírdetés, Művészet, Sajtó, Szivárványház, Ünnep, Vendégül láttak, Vendegül láttunk | A közvetlen link.