Anyák napi köszöntő

 

2011. május 14-én ismét ünnepi díszben várta a vendégeket intézményünk tornaterme. Ez a helyiség szolgál a rendezvényeink helyszínéül, „látott” már sok-sok vendéglátást, ünnepséget.
Lakóink fáradhatatlanul tanulták, gyakorolták a verseket, énekeket, körjátékot munkatársaink segítségével, akiknek ez úton is köszönöm munkájukat. Mindenki feszülten várta, vajon jön-e az anyukája, vagy a rokonság. Jó néhány lakónkhoz ilyen alkalmakon sem érkezik látogató a családtagok közül. Ők sem maradtak azonban vendég nélkül, hiszen erre az ünnepségre szép számmal jönnek patronáló gyülekezetek tagjai is. Idén is vendégül láthattuk a pestszentlőrincieket, a hajdúböszörményieket és természetesen a tiszafüredieket.
[jj-ngg-jquery-slider title=”Anyák napja 2011 ” gallery=”21″ html_id=”about-slider” width=”600″ height=”400″ center=”1″ controlnavthumbs=”true”]
Nagyon jó hangulatban telt az egész nap. A 10 órakor kezdődő ünnepségen először Görcsös Éva intézményvezető köszöntötte a vendégeket. Nehéz dolog egy fogyatékos otthonban az anyaságról beszélni. A boldog gyermekvárás után a szülők szembesülni kényszerültek azzal, hogy gyermekük más, nem egészséges. Sokaknak évekbe telik feldolgozni, de az, hogy anyák napján együtt lehetünk, mutatja azt a reménységet és elfogadást, hogy az Úr Isten mindannyiunknak adott egy személyiséget. Ahogy egy vers mondja: Áldott, aki nem sorvadt izomzatunkra és sérült idegrendszerünkre tekint, aki nem azt nézi, hogy milyen lehettem volna…
Lakóink színes műsora, és kedves bizonyságtétele után Kiss Ella intézeti lelkész „bibliás” köszöntője következett.
A program folytatásaként a megjelentek két csoportra váltak. Az intézmény vezetője a szülőknek szülői értekezlet keretében mondta el az intézmény és a lakók életében történő eseményeket, terveket, tájékoztatta a szülőket a nyári programokról, és megbeszélték a felmerülő kérdéseket is.
A másik csoportban a gyülekezeti tagok bizonyságtétele hangzott el, közös énekléssel tarkítva.
A közös ebéd után mindenki a családja és patronáló vendégei körében töltötte a nap hátralevő részét.
Elkezdődött a kora nyári időben a környék cukrászdáinak és fagyizóinak „kifosztása”:)

Egy -egy ilyen, szeretettel teli nap után, sosem tudjuk, ki is kapott többet, de mindannyian hálát adunk az Isten szeretetéért.

Köszönjük vendégeink kedvességét, reméljük, jövőre is együtt lehetünk!

Görcsös Éva

Az alábbi képre kattintva megtekintheti teljes műsorunkat.

 

[hana-flv-player
video=”http://www.szivarvanyhaz.zsoltar.hu/flvek/ANYAKNAPJA.flv”
width=”400″
height=”320″
description=”Anyák napja”
clickurl=”http://www.szivarvanyhaz.zsoltar.hu”
clicktarget=”_blank”
player=”4″
autoplay=”false”
loop=”false”
autorewind=”true”
splashimage=”http://www.szivarvanyhaz.zsoltar.hu/flveskepek/Anyaknapja.JPG”
/]

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.