Bogárrét 2022

Bogárréti Mulatság

2022.07.13-án került megrendezésre a Bogárréti mulatság, amit sajnos a koronavírus járvány miatti lezárások következtében, az elmúlt 2 évben nem volt lehetőségünk megszervezni. Így különösen fontos volt számunkra, hogy ez a nap jól sikerüljön. A barátok régi ismerősök újra találkozhattak, időt tölthettek el egymással, miközben humoros játékos és kicsit gondolkodtató feladatokat teljesítettek az intézmény területén kijelölt állomáshelyeken.

A délelőtt Kiss Ella intézményi lelkész köszöntőjével és áhítatával kezdődött, ahol megemlékeztünk a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református otthona alapításának 85. évfordulójáról.

Az első állomáshely a tornaterem volt, ahol egy akadálypályán kellett végigmenni a résztvevőknek itt az egyensúlyérzéket és koordinációt erősítették a versenyzők.

Az informatika teremben digitális eszközökkel támogatott feladatmegoldás adott új élményeket, hiszen volt olyan ellátott, aki először ült számítógép előtt.

Az állomáshelyek egyikén a hitélet erősítése volt a cél, játékos kapcsolatfejlesztő feladatokkal ilyen volt például az „ének ki? mit? tud”.

A többi állomáshelyen inkább a tréfás játékok kerültek előtérbe:

  • fánkevés, ahol fánkok lógtak a levegőben és kézzel nem lehetett megérinteni,
  • képesbingó minden játékos kapott egy-egy képes táblázatot, majd a játékvezető hívott elő képeket, amennyiben az megtalálható volt a játékos lapján, rátett egy bábút ha kigyült 5 bábú az oszlopokban és sorokban majd bemondta a bingó szót ő nyert. A figyelem a koncentráció és a gyorsaság kapott itt nagy szerepet.
  • Undi Guszti, tapintás útján kellett felismerni a különböző tárgyakat
  • Kostoló, megbeszéltük és kiválasztottuk, hogy milyen hozzávalókból készül a kókuszgolyó, természetesen kóstolásra is sor került

A közösen elfogyasztott ebéd után fergeteges Retro Party adott lehetőséget a bulizásra, táncolásra. Egész nap büfé állt mindenki rendelkezésére, délután vattacukor is gazdagította a kínálatot.

Kategória: Bogarret, Életkép, Hírek, Igehírdetés, Sport, Szivárványház, Vendegül láttunk | A közvetlen link.