EGYÜTT- EGYMÁSÉRT Sajósenye 2013

2013. május 30-31-én Sajósenyén jártunk, hogy részt vehessünk a már hatodik alkalommal megrendezett „EGYÜTT-EGYMÁSÉRT” rendezvényen.

[scrollGallery id=64]

Egy kis csapattal már előző nap megérkeztünk  a „Fészek” otthonba, mert egy közös műsorral készültünk a sajósenyei és a nyíregyházi intézmények lakóival és munkatársaival együtt.

Ssenye 2013 068A rendezvény első napján a természet egy kicsit közbe szólt, így a délelőtti programot, az intézmények műsorait, a nagy sátorban tekinthettük meg. Itt beigazolódott a mondás, miszerint „sok jó ember kis helyen is elfér”!

Délutánra elállt az eső és néha a nap is elő-előbújt, miközben különböző programokonSsenye 2013 043 lehetett részt venni: kisvonatozás, kézműves foglalkozások, Snoezelen-színház, amely több  érzékszervre hatott egyszerre. Terápiás kutyákat is lehette simogatni, valamint volt „gólyalábas ember” is akitől lufi-állatokat kaphattak a „szemfüles” vendégek. Emellett volt még kürtöskalács, vatta cukor, valamint megtekinthetőek voltak az intézmények lakói által készített szebbnél-szebb „műalkotások”.

Este az Atlantis-zenekar koncertje fokozta még a hangulatot. A nap lezárásaként került sor a 3 intézmény közös bizonyságtételére. Ez a produkció igazolta, hogy nem számít az intézmények közötti nem kis távolság, és nem számít, hogy csak 3-4 alkalommal tudtunk találkozni, de ha összefogunk  és szívünket-lelkünket beletesszük, színvonalas és mély mondanivalójú műsort vagyunk képesek előadni.

Másnap verőfényes napra ébredtünk és így nézhettük végig a színpadon fellépő intézmények műsorait. Délután táncházban táncolhatott és tanulhatott új táncokat, aki még bírta energiával. A két nap méltó lezárása volt Pintér Béla koncertje.

Trizsnya Anikó

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.