Élet van tebenned

„Élet van Tebenned”

Ez volt az évindító evangelizációnk első éneke, melyen igét hirdetett Szeverényi János evangélikus lelkész, az evangélikus missziói központ vezetője. Mivel csak pár hónapja tértem vissza csemetém gondozásából a munkába így kollégáim pozitív visszaemlékezései a lelkész úr, legutóbbi látogatását illetően, kíváncsivá tettek. Mondhatom a lelkesedés nem volt alaptalan. Már a megjelentek létszáma is azt jelentette, maradandó élményben lesz részem, részünk.

Még el sem kezdődött csak a bemutatkozásnál tartottunk, de máris több hasznos és tanító gondolattal, érzéssel lettünk gazdagabbak. Nem lehet tudni miért, de vannak emberek, akiknek a szava figyelmet vív ki a hallgatóság részéről és abszolút bizalmat sugall. Ezt az egyik csalásra, (szélhámosok) a másik a jóra, szépre való tanításra, a vigasz és az Istenben való hit áldásának megismerésére tanít. Ez utóbbit ismerhettük meg Szeverényi lelkész úrban.

Többek között rávilágított arra, miszerint (próbálom idézni a teljesség igénye nélkül) az, aki hisz Istenben, nem kap meg mindent. Nem fog nyerni a lottón, nem mentesül a társadalom büntetése alól bűneiért, nem lesz könnyebb élete stb.. De a hit által jobb emberré válhat. A hit által jobb úton haladhat. A hit ereje segítheti abban, amit szeretne elérni, vagy a szomorúságában osztozni másokkal, de leginkább az Istennel megosztani azt, azzal, aki megbocsátó és megértő. Ezt jelenti a hit. Ahogy saját életének példáján keresztül lelkész úr is rávilágított, sem a jólét, sem az egzisztencia, sem a hatalom nem okoz örömet. Az elismerés és a hírnév nem volt elég, mert belül érezte valami nincs rendben, valami hiányzik. Ez volt a hit átadása, s úgy döntött, ezt az utat követi és hirdeti az igét szerte a világban. Nem baj ha változtatunk az életünkön ha attól jobbak és teljesebbek leszünk.

Olyan, mint egy tündérmese. Van egy ember, aki követi a szíve szavát és megtalálja általa a békét és a boldogságot. Ez az ő „arany tojást tojó tyúkja”. Mert, ahogy a hit is tartja: „A szeretet soha el nem fogy!” Ez az a küldetés szerintem, amiben lelkész úr hisz. Az Isten szeretetének a hirdetése és ez által ennek megsokszorozása. Az hogy ebben hitet találjunk és ez által, mi is olyan boldogok és teljesek lehessünk, mint Szeverényi János és családja.


Köszönöm, hogy megismerhettem ezt a remek embert, és remélem alkalmam lesz még hallani tőle amit a Szivárvány ház dolgozóival együtt énekelt:

„Én dicsérlek életemmel. és áldalak minden erőmmel.”

Tiszafüred, 2010.01.10

Szabóné Faragó Judit- Foglalkoztatás és szabadidő szervező munkatárs

Kategória: Hírek | A közvetlen link.