Értékmentő munkában segédkeztünk Westkirchenben

Munkatársunk is tagja volt annak a csoportnak mely a németországi Westkirchenben található evangélikus templom berendezéseit rendezte szállítható formába. A Reinard Fischbach által vezetett és a Magyar Református Szeretetszolgálat által életre hívott csapat hét napon keresztül igyekezett az 50 éves istenházának berendezési tárgyaiból minél

Balról jobbra: Fejszés Dániel, Hollósi Ferenc, Fischbach Reinard, Szűcs M Sándor

Balról jobbra: Fejszés Dániel, Hollósi Ferenc, Fischbach Reinard, Szűcs M Sándor

többet megmenteni azért, hogy azok később magyarországi templomokba beépíthetőek legyenek. Fischbach úr 14. alkalommal irányít ilyen értékmentő csapatot. Többször elmondta: „ Nem hulladékmegsemmisítést végzünk, hanem azért dolgozunk, hogy a tárgyak a jövőben is istentiszteleteken teljesítsenek szolgálatot.” Igérte, hogy a gyülekezet tagjai meghívást fognak kapni attól az egyházközségtől melyhez az ólom ablakok kerülnek, „hogy láthassák az ablakok hogyan engedik be nálunk a napfényt”!

Ujsag_Stefanie_Helmers_2015001 (4)

Első sor balról az első: Behring Hervig lelkipásztor

Behring Hervig a helyi és még három másik gyülekezetnek a lelkipásztora örül annak, hogy az önkéntesek által szállítható és értékesnek ítélt épületrészek (ablakok, radiátorok, burkolati elemek), berendezések (asztalok, székek, padok, radiátorok, nyílászárók) illetve a szertartáshoz szükséges bútorok szószék, úrasztala , keresztelő tál, kereszt Magyarországon még mindennapi használatban lesznek.

Fotó: Heimers Stefanie

Fotó: Heimers Stefanie

Szűcs M Sándor a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonának munkatársa mint gépjárművezető is szolgált a csoportban. Bár már többször önkénteskedett Magyarország határain belül és túl ezen hét eseményei mélyen érintették. „ Még nem vettem részt templombontáson. Igen, szomorúan gondoltam a közelgő húsvéti ünnepekre, amikor is ez a gyülekezet már nem tud a saját templomában az Istenhez fordulni, hálát adni, vagy kérést tolmácsolni. Szép tájain jártam ismét Németországnak (Bielefeld, Warendorf,Westkirchen). Eredményes is volt a csapat ténykedése, ám mégis szomorúan hagyom el Westkirchent. „

A magyar önkéntesek munkájáról két újságcikk is megjelent a helyi napilapban, melyeket az alábbi két képre kattintva olvashat el:
die_glocke_de_logo
die_glocke_de_logo

További fényképeket tekinthet meg itt:

Kategória: Adományoztunk, Önkéntes munka, Szivárványház | A közvetlen link.