Három napos munkatársi evangelizáció

 Lelki megújulást jelentett  Pünkösd hetében a   3 napos munkatársi evangelizáció,  mely a harmadik napon úrvacsoraosztással végződött.


Kedden :  Szabó Konrád lelkipásztor Tiszafüredről szolgált a Jeremiás 9,24. alapján

„Aki dicsekedik, azzal dicsekedjen, hogy értelmes és ismer engem…”

Mivel dicsekszünk? Fontossági sorrendünkön gondolkodhattunk el, Isten szeretetén és igazságán.

Szerdán: Lakatos Zoltán, a Debrecen- Csapókerti lelkipásztor szolgálatában a hiteles  személyes hangvétele által megértettük: „Egy a szükséges dolog…”  /Lukács 10,42./

 – Jó dolog  a Jézus szavára hallgatni,  Aki örök életre segít. Vele  végezhetjük szolgálatunkat áldással.

A bűnkérdést nem oldja meg az idő, de a bűnök megvallása, a Krisztustól kapott bűnbocsánat igazi  nagy felszabadultságot hoz az életünkbe.

A lelkésszel érkezett idős asszony a lelki megújulásról tett röviden bizonyságot: „ 72 éves vagyok, de 20 éve élek, mióta megismertem személyesen Isten szeretetét Jézus Krisztusban.”

Csütörtökön: Magyarné Balogh Erzsébet, a Református Missziói Központ lelkész igazgatója ”

Az  Apcsel 4,12. alapján szolgált a pünkösd utáni hitvalló tanítványokról. Péter és János apostol a sánta embert meglátták, Jézus nevében meggyógyították, majd a csoda miatt őket kihallgatóknak bátran megvallották Jézusról   „Nincs másban üdvösség.” Ha Jézusban üdvösségünket megtaláljuk, ez a bajok között is szilárddá tesz. Isten Szent Lelke megerősít, amikor ez történik, ahhoz hasonló, mint ami a Budapest Kálvin téri templommal történt: A statikailag megromlott templomot a mérnökök csak úgy tudták megmenteni, hogy a tornyon belül felhúztak egy belső betonfalat, belső tornyot. Így erősít bennünket a Szent Lélek. Örültünk a missziói ágazatokról való beszámolónak is, saját szolgálatunkhoz kaptunk belőle új inspirációt.  Végül az úrvacsorai közösségben, akik erre készek voltak,megerősítettük az Úrral való szövetségünket. Hálát adunk a kapott áldásokért.

forrás: rmk.hu

Kiss Ella intézményi lelkész

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.