Lelki karbantartó napok a Szivárvány-házban

Lelki karbantartó napokra érkeztek, több mint ötvenen Magyarország majd minden református szeretet otthonából a Tiszafüredi Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonába. Görcsös Éva intézményvezető a csütörtöki megnyitó beszéde után, Kiss Ella intézeti lelkész igei köszöntéséből meríthetett erőt a „gyülekezet”.

Czibere Károly a Magyar Református Egyház Szeretetszolgálati Iroda vezetője János evangéliuma 12. részének magyarázatával tett bizonyságot Istenről. A „mint egy oázisban” összegyűlt hallgatóság figyelmébe ajánlotta azt, hogy óriási  különbség van aközött az ember között, aki keresztyén, és aközött aki csak úgy tesz mintha keresztyén lenne. Bárány, birka vagyok-e, vagy kecske, aki úgy tesz, mintha bárány lenne?Más az ha valakinek a foglalkozása szabó, vagy a neve Szabó. Pláne kiütközik ez a különbség egy gombfelvarrásnál. Csak úgy neveznek, vagy az is vagy? A lelki karbantartók fontos kérdése „Hitben járok-e?” Erre a kérdésre három további kérdés megválaszolásával tudott felelni minden résztvevő magában: „Ismerem-e Jézust? Vele járok-e? És termem-e a jó gyümölcsöt?”

Tyukodi László kötegyáni lelkipásztor pásztorálpszichológus, szupervízor előadása előtt elmondta „ Az egyházunkhoz tartozó segítőinket, munkatársainkat felszínen tartani” jött közénk.

Révész Judit lelkésznő a TTRE Diakóniai Iroda, illetve a Lelkigondozói Intézet  munkatársa –aki szintén szolgálni érkezett Tiszafüredre- véleménye szerint „ Isten kinyújtott karjába való belesimulásra” nyújt kiváló alkalmat az együtt töltött majd 48 óra.

Az énekvezetés szolgálatát Márkus Dániel látta el, aki a Dunaalmási Otthon intézeti lelkésze, s aki már korábban is többször színesítette, különböző hangszerekkel a Lelki Karbantartó Napokat.

[scrollGallery id=85]

A Szivárvány-ház dolgozói ismét szeretettel és szolgálatkészen fogadták az intézményükbe érkező vendégeket. Munkájuk révén további országos rendezvény megszervezésére, és lebonyolítására kaptak megbízást, mivel most sem ért senkit csalódást,azok közül  akik korábbról tudták „ A Szivárvány-házba jönni jó!”

Czibere Károly A Tiszafüredi Főnix Televíziónak adott riportja

szMs

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.