Maradandó élmények Sajósenyén

 

[jj-ngg-jquery-slider title=”Sajósenye 2011″ gallery=”10″ html_id=”about-slider” width=”600″ height=”400″ center=”1″  controlnavthumbs=”true”]

 

Munkatársainkkal Sajósenyén jártunk a szépen kiépült, rendezett, gyönyörű környezetben levő Otthonban.

Együttgondolkodásra  jöttünk össze a fogyatékosokat ápoló-gondozó otthonokból, hogy továbbgondoljuk, megbeszéljük a „Hitélet és mentálhigiéné elméletét és gyakorlatát intézményeinkben.

Módszerekről, eszközökről volt szó, hogyan adjuk át az evangélium, a Biblia üzenetét értelmileg akadályozott lakóinknak, ill., hogyan erősítsük dolgozóink hitét, diakóniai tudatát.

De nemcsak beszéltünk a lakókról, hanem velük együtt éltük át az evangélium csodáját: a bemutató hittanórán s a záró áhítaton. Együtt kerestük a drágagyöngyöt, az igazi kincset, Isten országát, s hallottunk arról, hogy Isten olyan mint a fazekas, s mi az agyag. Ő nem gyárt selejtet, a fazekas az agyag minden részét felhasználja, ha kell, újragyúrja, formálja életünket is. Nála mindig van remény új kezdetre.

Elhívásunkban erősödtünk, s megfogalmazódott munkatársainkban is, és kimondták: Így szeretnénk itthon is még inkább Jézus Krisztus körül egységben lenni.

Kiss Ella int.lelkész

Kategória: Hírek | A közvetlen link.