Meppelből érkeztek önkéntesek otthonunkba

Meppel 2014 002

Meppelből érkeztek a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonába azok az önkéntesek, akik több napon keresztül szorgoskodtak az intézmény területén. A kis holland város Gereformeerde Vrijgemakte Kerk nevű gyülekezet 25 tagja dolgozott együtt a Magyar Református Szeretetszolgálat lelkész-igazgató Balogh Barna Úr ajánlása alapján a fürediekkel. Bár érkezésük előtti héten még Tirgusor (Ro) faluban végeztek önkéntes feladatokat a helyi roma közösségben, a Szivárvány-ház területén fáradhatatlanul tevékenykedtek azért,  hogy a kitűzött célokat elérjék. Jurjen Krot a csoport vezetője örült annak, hogy a feladatokat elvégezték és emlékeztetett arra, hogy ilyen összetételben először dolgoztak együtt.

Mégis sikerült az Otthont körbevevő kerítés egy részét rozsdátlanítani, és újra festeni.

Meppel 2014 001

A konyhakertben lévő rég volt épület alapját megtisztítani, cserjétleníteni a törmeléket pedig elhordani. Így lehetőséget adni arra, hogy az intézmény egy 40-50 személy befogadására alkalmas kerti helyiséget alakítson ki.

Meppel 2014 005Meppel 2014 006

A rég elkorhadt, ám csak nagyobb darabjaira szétesett használaton kívüli fa játszótéri játékokat szétszedni. A szegeket csavarokat pedig eltávolítani.

Meppel 2014 003Meppel 2014 004

Több év óta a földben korhadó rönköt és oszlopaljzatot kiásni.

Meppel_szhaz 2014 011Szűcs M Sándor

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.