Önkéntesként munkálkodtak gondozottaink

Temetotakaritas 20140322 076

Fotó: Szűcs M Sándor

Az elmúlt hétvégén a Tiszafüredi Reformátusokért Horváth István Alapítvány önkéntesei az Igari úti temetőben cserjétlenítették azt a majdnem 1000 m2-es részt, melyet előzetesen nagytiszteletű Szabó Konrád Sándor lelkész úr kijelölt. A felhívásnak eleget tévő 7 személy mindegyike rendszerint részt vesz a gyülekezeti alkalmakon. Több mint a fele a Bán Zsigmond Református Általános Iskola egykori tanulója. Nagy öröm volt az, hogy munkatársunk Szűcs M Sándor /HIA alapítvány kuratóriumának elnöke/ mellett kettő önként jelentkező lakónk is részt vett a szombat délelőtti  munkálkodásban, szintúgy, mint a Tiszafüredi  Kossuth Lajos Gimnázium volt és jelenlegi néhány tanulója.

 Feri és Zsolti számára feledhetetlen élményt nyújtott az, hogy a fiatalokkal együtt töltött idő alatt nem csak ismerkedhettek intézményünk kapuin kívül, hanem kezük munkája nyomán szépülhetett is a temető.  Két nagy rakásba hordták össze a kivágott cserjéket, és az évek alatt eldobált szemetet.  A nem éghetőeket külön helyre pakolták, ahonnan majd zsákokba téve el tudják szállítani az üveget, fémet és egyéb  hulladékot. A majd négy órás munka alatt kétszer is tartottak pihenőt, amikor is az alapítvány által biztosított ételt, illetve üdítőt fogyasztották el. Ferenc számára nem ismeretlen az ilyen jellegű munkavégzés, hiszen korábban lelkes résztvevője volt a Szeretethídnak, illetve az egyik nyáron többed magával az erdélyi Szilágygörcsönyben vett részt egy diakóniai héten, ahol napokon keresztül szedett szilvát.

Temetotakaritas 20140322 520

Látva tevékenységük eredményét, visszagondolva a szép időben átélt élményeikre már jelentkeztek is a következő önkéntes alkalomra, mely során várhatóan faültetésen fognak részt venni.
Isten munkálja bennük az akarást és Ő adja áldását elvégzett az munkára!

Szűcs M Sándor

Tekintse meg Csizmadi Viktória képeit:

[scrollGallery id=96]

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.