Speciális horgászverseny volt a Tisza-tavon

horgaszverseny 2014 (7)A Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Szeretet Otthona meghívást kapott az Ökocentrum Kupa Mozgáskorlátozottak és Fogyatékkal Élők Első Tisza-Tavi Horgászverseny– ére, amit Poroszlón tartottak 2014.04.19-én.

A szabad-strand mellett nagyon szép környezetben igényesen kialakított horgászstégeket avattak fel, mozgáskorlátozottak és más fogyatékkal élő személyek részére.

Az ünnepélyes átadást követően, egy horgászverseny is megrendezésre kerül. Az egyik lakónkkal, Kovács Lászlóval mi is részt vettünk ezen a horgászversenyen. László, nagy lelkesedéssel , és önbizalommal készült a versenyre. Útközben még imádkozott is, hogy szép napunk és jó horgászszerencsénk legyen. Mikor megérkeztünk, nagy szeretettel fogadtak bennünket. Laci megismerkedett sok emberrel, és mindenkitől kérdezte: ” MERRE VAN A HAT KILÓS PONTY?”

Nem rejtette véka alá, hogy ő ilyen szép halat szeretne fogni. Mindenki adta neki a jobbnál jobb tanácsokat és hamar megkedvelték a lelkes kedves horgászt. Az ünnepélyes stég avatás után elkezdődött a várva-várt verseny. A résztvevők, mozgásszervi fogyatékkal élőkből álltak, akik már régóta horgásztak, és jó horgásznak számítanak.

Ők a stégen foglaltak helyet, Laci két stég között a parton igyekezett minél nagyobb halat fogni. Sajnos, a verseny ideje alatt szinte végig nagy szélben kellett horgászni. A frissen kotort mederben úgy látszik a halak sem találták még a helyüket, mert nagyon kevés kapás, és fogás volt.

horgaszverseny 2014 (3)

Már majdnem lejárt a versenyidő, mikor a szomszéd horgász fogott egy törpeharcsát, majd rögtön ezután Lacinak is kapása volt, és fogott egy szép, nagy dévérkeszeget. Nagyon büszke volt a fogásra, és mint később kiderült büszke is lehetett, hiszen ezzel a ő fogta a legnagyobb halat amivel megnyerte a horgászversenyt. Örömmel fogadta a a többi horgász gratulációit, és jókívánságait. Az eredményhirdetést követően finom ebédre (halászlé) került sor, amit jó étvággyal fogyasztottak a résztvevők.

horgaszverseny 2014 (10)

Nagyon szép és tartalmas napot tölthettünk lakónkkal ezen a szépen kialakított horgászhelyen Poroszlón. Hazafelé Laci büszkén nézegette az autóban a serleget, és az érmet amelyet a nyakából le nem vett. De örömmel nézegette az oklevelet, a különböző tárgyjutalmakat is, amiket kapott.

Azután csendesen megjegyezte: a Jó Isten meghallgatta az imádságomat, és oda küldte a dévérkeszeget!

Bihari Dezső

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.