Szeretet-híd 2014

A Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonának gondozottai és lakói ebben az évben is több helyszínen és aktívan részt vettek a Szeretet-hídon. Az önkéntes napok alkalmával a Tiszafüredi Református Egyházközség parókia udvarát szépítették. Ültettek sövényt, hordtak le építési törmeléket a toronyból, illetve főztek két üstben a szép számú „szeretet munkásnak”.

Kattintson a képre a videó megtekintéséhez!

Kattintson a képre a videó megtekintéséhez!

Csörgőlabdások intézményünkben kisfilm

Intézményünkbe érkezett az egri Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesület goalball (csörgőlabda) csapata. A sikeres sportolók érzékenyítő programot tartani. A pálya elkészítése, illetve egy bemutató 10 gólig tartó csata után, mind az intézmény gondozottai mind kipróbálhatták ezt a paraolimpiai sportágat. A játék rejtelmeibe a Magyar válogatott néhány tagja vezette be a jelenlévőket.

Kiss Ella intézményi lelkészünk beszámolóját pedig egy mezőkövesdi „Szeretet-híd” eseményről alább olvashatja:

Ezen a napon meglátogattunk Mezőkövesden egy 94 éves kedves patronálónkat, Irénke nénit /Zelei Istvánnét/. A kocsimban velem jött 2 lány a lakóink közül és az édesapám, vittünk egy élelmiszercsomagot az intézményünk ajándékaként.

Imádkoztunk együtt, Igével bátorítottam a nénit, majd énekeltünk– ahogyan szoktunk, ha évente egyszer- kétszer meglátogatjuk.

Most a Szeretet-hídra hivatkozva azt is el tudtuk érni nála, hogy megengedje: segítsünk valamit a háztartási munkában. A lányok krumplit csíráztak, majd ablakot pucoltunk.

Nehezen akarta elfogadni a segítségünket, de végül meghatódva, örömmel nézte, hogy halad a munka.

Ő már csak egyháztagok segítségével tudja magát ellátni, nagy szüksége volt a mi kis segítségünkre is.

Mi pedig örültünk, hogy valami kicsit visszaadhattunk azért a sok ajándékért, melyekkel az évek alatt az Otthont segítette. „Nagyobb boldogság adni, mint kapni.” Apcsel 20,35.

A 2014-es év Szeretet-hídja Tiszafüreden még nem zárult le. A Tiszafüredi Reformátusokért Horváth István Alapítvány által szervezett faültetés a rossz idő miatt elmaradt, ezért azt még a következő napokban az intézmény néhány lakójának segítségével a református fiatalokkal karöltve még el kell végezni.

Szűcs M Sándor

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.