SZERETET-TALÁLKOZÁSOK

SZERETET-TALÁLKOZÁSOK

A Megbékélése Temploma a Szivárványház Tiszafüredi Református értelmi fogyatékos „kicsinyeivel” áldott kapcsolatban áll, 20 év óta. Ezért imádkozott Majoros Katalin Diakonissza, tanárnőm, kirándulásra induló gyülekezetünkért: ne csak benézzetek, patronáljatok 1-1 gyereket, írjatok nekik 1-1 képeslapot, amit napokig a kezébe tart és mutat mindenkinek örömében. Istennek terve volt ezzel is: mert áldottan egymásra találtunk a legelső érkezésünkkor,       S. D. G!

Most a huszadik évben, szeptemberben útra keltünk néhányan a gyülekezetből a Lelkipásztorunkkal, s akik nem tudtak jönni, azoktól vittük a kis csomagot azoknak az árváknak…,  akik sérüléseik miatt lettek elhagyatott gyerekek, akik viszont nagyon megszerettek bennünket, s mi őket az évtizedek folyamán.

Az évek alatt több közös programot is szerveztünk, áldott együttlétek voltak ezek, mikor ők jöttek: többek között a Budapesti Állatkertben, Repülőtéri Emlékparkban a Margitszigeten vagy éppen a Tropikáriumban, s a budapesti fogaskerekű vasúton utaztunk a gyermekek és a mi örömünkre. Az alkalmak végén mindig közös szeretetvendégség keretében búcsúztunk el egymástól.

Most Kiss Ella Intézeti Lp, a 2 Mózes 16,4 alapján hirdette az igét. Szolgálatában elmondta, hogy  Isten  ígérete ez volt:    “Majd én hullatok nektek kenyeret a mennyből”. Isten kegyelmét mi is így kapjuk felülről naponta.  Mert Jn 6,35 szerint Jézus az élet kenyere,  Jézus keresztáldozata által miénk a kegyelem…  Most általatok is az Isten gondoskodó szeretete jött el hozzánk. 

Nt Bartha Attila Lelkipásztor a Felsőcsatári utcai

újonnan megválasztott Lelkésze, a járvány miatt most találkozott először a lakókkal, és látta az intézetet. Ézsaiás 43,4 alapján hirdette az Igét- és elmondta mennyire becsesnek és drágának tartja az Isten az itt lakókat, s  bennünket; és hogy mennyire szeret az Isten, egyszülött Fiát, Jézust, a Krisztust is odaadta értünk, helyettünk és azt mondja: “becses vagy nékem és szeretlek.”

A gyerekek éneklésével, ebéddel, sétával és sok-sok öleléssel, örömmel folytatódott e szép szeptemberi szombati nap, a jó Isten a napon keresztül is örömöt adott, és üzent mindnyájunknak.

Várjuk a folytatást, Adventben, ahogy lenni szokott, és bízunk a találkozásban.

Addig is sokszor száll Hozzátok a gondolatunk, akinek lehet egy telefon beszélgetéssel, akinek nem, annak kis csomaggal, képeslappal, érezzétek hogy hozzánk tartoztok, hiszen 20. esztendeje ez így is van. Áldott gondviselő Istenünk van, Aki munkálkodik, Övé a dicsőség mindörökké.

Szabó Lászlóné református diakonissza, gyülekezeti tag

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.