Adventi gyülekezeti találkozó

A videó megtekintéséhez kattintson a fenti képre!

Adventi gyülekezeti találkozónkat dec. 11-én, szombaton tartottuk a gondoskodó házunk nagy társalgójában. Ez az alkalom nem protokolláris, hanem valóban bensőséges családias hangulatú együttlét.

Van ugyanis a pénzbeli és természetbeni támogatás mellett egy olyan támogatói körünk is, akik személyes kapcsolatokat épitettek ki ellátottainkkal, és keresztszülőként patronálóként befogadtak egy-egy lakónkat, hogy  szeretetükkel pótolják a hiányzó családi kapcsolatokat.

Ők látogattak el hozzánk most is, lakóink nagy örömére.

A Tiszafüredi , a Hajdúböszörmény Kálvin téri gyülekezetből,   a Noszvaji Gyülekezetből és a Pestszentlőrinci Gyülekezetből, a Pestújhelyi Gyülekezetből s a Tiszaszőlősi Gyülekezetből mintegy 50 vendégünk volt.

A nap programja:

– Szabóné Görcsös Éva int.vezető köszöntötte a vendégeket.

– Kiss Ella int. lelkész rövid áhitata után pedig

– lakóink adventi bizonyságtevő szindarabot adtak elő: „A kis pásztor és a nagy rabló” cimű    darab átdolgozott változatát, mely a karácsonyi bibliai történet mellett egy elképzelt történetet mesél el, megjelenitve  az újjászületés bibliai üzenetét.

Az állófogadásos  ebéd után a jelenlévő lelkipásztorok: Szűcs M. Sándorné, Anda Tibor és L. Molnár István igei bizonyságtételekkel osztották meg adventi gondolataikat, miközben közösen énekeltünk. Az intézményvezető zárógondolatai után imádsággal, áldással lezárva ezt a testvéri közösséget még együtt maradtunk a patronáltakkal kötetlen beszélgetésekre, ajándékozásra.

Lakóink feltöltődtek meleg krisztusi szeretettel, de a gyülekezetek is igazi adventi érzésekkel, hitbeli megújulással tértek haza. Közöttünk most újra valóság lett, hogy  „Bethlehemben” voltunk. S átéltük, hogy Jézus Krisztus jászolbölcsőbe érkezve valóban a mi életünk nyomorúságát vette magára, hogy értünk majd a Golgotha keresztjén meg is haljon, feltámadásával pedig örök életet, új életet adjon. Terheket vett le rólunk, új lelki örömmel töltött fel.

„Immánuel, Velünk az Isten.”

Az alábbi képre kattintva, további fotókat tekinthet meg az eseményről!

Kategória: Hírek | A közvetlen link.