Mikulás Kupa 2010

Kattintson a képre, hogy  a többi fotót is megtekinthesse !

2010. december 04.-én a Szivárvány-ház néhány lakója Mikulás kupán vett részt Bánhalmán.

Ez a rendezvény több éves

múltra tekint vissza, hasonló elgondolással került megrendezésre, mint a tiszafüredi Bukfenc versenysorozat.

Az egyik – talán legfontosabb – célja, az önfeledt szórakozáson kívül, a fogyatékkal élők társadalomba való beintegrálódására irányul. Az ottani fiúk, iskolások, sőt még óvodáskorúak is közös szórakoztató sorversenyen vettek részt.

A helyszínre 9 órára érkeztünk meg, ahol nagy szeretettel, süteménnyel és üdítővel fogadtak bennünket. Majd a regisztrálás után megkezdődött a csapatok összeállítása. Hat, 9 fős csapat lett összeállítva.

Abban a kiváltságban volt részünk, hogy a füredi fiúk egy csapatban maradhattak, és ez a csapat a bánhalmai iskolásokkal, szülőkkel, sőt óvodásokkal, gondozókkal egészült ki.

A „fiaink” nagy versenylázban égtek, és megtettek mindent a sikeres szereplés érdekében. Meg is lett az eredménye, hisz az így összeállított csapat az első helyen végzett. A Szivárvány-ház lakóinak elmondása alapján sok élménnyel gazdagodva, jókedvvel érkeztek haza, ahol beszámoltak a többieknek a sikeres és tartalmas napról.

Nagy örömünkre szolgál az is, hogy az utóbbi időben különösen jó kapcsolat kezd kialakulni a (bánhalmai) Fenyves Otthon és a (tiszafüredi) Szivárvány-ház között. Egyre több közös programon vesznek részt a két intézmény lakói, és dolgozói. Reményeink szerint lesz folytatás is, szeretnénk, ha ez a kapcsolat épülne, és még szorosabbá válna.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.