Felkérést kapott intézményünk a HGCS-3 modellkísérletben való részvételre

A Szociális Klaszter a már 5. esztendeje működő szakmai szervezet, amely tagjai szakirányú és megalapozott elméleti ismeretei és nemzetközi kitekintéssel is rendelkező gyakorlati tapasztalatai alapján, tevékeny  aktivitást fejt ki a szociális ellátás területei/szolgáltatásai megújítása, új szakmai eljárások és módszerek kidolgozása, megismerése, terjesztése, szakmai konferenciák szervezése, valamint szociális ellátáshoz kapcsolódó más ágazatokkal megvalósuló eseti és rendszerbe illesztett együttműködés fejlesztése érdekében.
A Szociális Klaszter, mint szakmai szervezet felkérést kapott a Nemzeti erőforrás Minisztériumtól: „A HGCS rendszer vizsgálata, modellezése, hajléktalanok-, szenvedélybetegek-, pszichiátriai betegek-, fogyatékkal élők- és idősek otthonaiban ellátottak állapotának követésére és a gondozottak ápolási szükséglet, valamint az ápolási tevékenység mérésére, költségeinek elemzésére- prospektív vizsgálat keretében.
Erre a modellkísérletre meghívást kapott intézményünk is. Az ország fogyatékos otthonaiból 12 intézmény vesz részt ebben a szakmai munkában.
Az intézmény vezetője Görcsös Éva, és a szociális munkás Kovács Péter irányítják majd intézményen belül a munkát, a szoftver kezelésében pedig Szűcs M. Sándor lesz a segítségünkre.
Kategória: Hírek | A közvetlen link.