Hittantáborban voltunk Tiszavárkonyban 17 lakóval

Jún. 18-22. között .  Az előző év jó tapasztalatai visszavonzottak bennünket a régi parókiára, ahol már egészen otthonosan éreztük magunkat az ott töltött  4 nap alatt.

József történetét dolgoztuk fel áhítatokon és foglalkozásokon, előadva a jeleneteket,  gondozottak és gondozók közösen játszottunk.

 Ahogyan a megfelelő kesztyűt kiválasztjuk egy munka elvégzéséhez, így választ ki Isten is bennünket, de tőlünk függ, hogy átadjuk-e életünket, hogy Ő tegyen általunk jó cselekedeteket.

 Jákób családja: a 10 nagyobb  fia  már nem törődött azzal, hogy Isten kiválasztotta őket, ezért megkeményedett a szívük, eldurvult, romlott lett az életük. Csak József figyelt Istenre, és őt tudta Isten megszólítani, s így lett eszköz József is Isten kezében. Hasonlított Jézusra sok mindenben, de  egy gyarló ember volt, akinek még formálódnia kellett, hogy Isten felemelhesse. Testvéreinek gonosz cselekedetei, ahogyan  Józsefet megfogták, kútba dobták, eladták, arra emlékeztettek, hogy  a kezeinket mi is sokszor a rosszra használjuk. József viszont szenvedések között is hűséges maradva az Úrhoz, s éppen ezek által formálódva, a pogányok előtt és végül testvérei előtt az élő Istenre mutatott: munkájával, amit szorgalmasan végzett, a kísértésnek való ellenállással, és végül a megbocsátással.

[scrollGallery id=66]

A nagy meleg sokszor beterelt bennünket a hűvös templomba, s ott előadtuk a felelevenített „kezek” pantomimot is, melyben átéltük, hogy mi is bűnösek vagyunk Jézus megfeszítésében, de Ő a szenvedések által lett Megmentőnk. A mi életünkkel is jó tervei vannak a Teremtőnknek, és a rosszat is javunkra tudja fordítani.

            Jól éreztük magunkat a táborban, sétáltunk a Tisza parton, voltunk egy állatsimogatóban, megkóstoltuk a kecsketejet és kecskesajtot. Az óriási hőség  miatt nem tudtunk fürdőbe elutazni másik városba, de az udvaron levő medencében lehetett pancsolni.

Jó volt a tábor, mert bár egyszerű körülmények között laktunk, Isten szeretete és békessége ölelt körül bennünket.

                                                                          Kiss Ella int. lelkész

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.