Lelki Karbantartó Napok 2016

Lelki_karb_nap_2016015Lelki_karb_nap_2016025Beszterczey András irodavezető  köszöntötte először  azt a „ frontvonalon 1-3 műszakban szolgáló” több mint 100 munkatársát akik a március 16-17-én megrendezett  Lelki Karbantartó Napokra gyűltek össze Berekfürdőn.

Nt. Elek Gabriella lelkésznő  Efézus 5:20 verse alapján megfogalmazott  gondolatait rövid áhítat közben osztotta meg az egybegyűltekkel.  Elmondta, ha „hitben járunk érezzük, hogy Isten gyógyító igéje átjárja testünket. Aki nem tud hálát adni a kevésért, annak a sok is kevés.
Túrmezei Erzsébet „ Maradj a Helyeden” című versével zárta az alkalmat, melyet üzenetként adott át a hallgatóságnak:

MARADJ A HELYEDEN

Maradj a helyeden
ahol Isten látni akar!
Ő tudja mi használ, s mi fenyeget,
elrejt, ha kell, be is takar!

Maradj a posztodon! Ott a helyed.
Ha elfogadtad, amit ő ígért,
a legjobb dolog: hinni!
Az Ő szent lényét sérti a „miért-,
és a te Igéd: bízni!

Maradj a helyeden, ha fárasztó is,
és a feladat nehéz,
az Úr ismeri szíved titkait,
Ő rád szeretettel néz.
A világ csak kínoz és elárul,
fordítsd el tőle arcod!
Az Úr irgalmán szíved elámul,
csak Őt dicsérje hangod!
Krisztus Megváltód! Ő a Vezéred,
ha nehéz úton vezet,
tanítja az engedelmességet,
s életed boldog lehet!
Ő már előre kiválasztotta,
utad merre vezessen,
lépésről lépésre eléd hozza!
Te maradj a helyeden!

Németből: L.V.

Dr. Simkó Róbert gyermekorvos az „Érintések” élettani és pszichés hatásait bemutató  előadását Dányi Zoltán pasztorálpszichológus prezentációja követte. „ Milyen család az amiben pozitívan fejlődni lehet?”- tette fel a kérdést.  A „nem kell sokat mondj, de az igaz legyen” tanácsként megfogalmazott mondatát  sokan felírták jegyzettömbjükbe.

Lelki_karb_nap_2016186Még az első napon, de már késő délután került sor Bohátka Gyöngyvér „ Szeretetszolgálatunk” című előadására. Melyben  a MRE Szeretetszolgálati Iroda munkatársa  mutatta be a Református Szolgálatfejlesztés céljait, stratégiáit és struktúráját. Kérdésfelvetéseiből,  a vetítővászonról leolvasott adatokból kiderült mennyivel több  feladatot  lát el az iroda annál, mint ahogyan azt a munkatársak gondolnák.

A második napon Nt. Márkus Dániel református lelkész formabontó, képpel, zenével, videóval feledhetetlenné színesített áhítatán ismerkedtek meg a jelenlévők többek között három elemmel.

  1. Figyelem
  2. Fegyelem
  3. Kegyelem

Az első az elme, a második a test, míg a harmadik a lélek eleme. Ha a figyelem lemerül az elme elborul. Ha a fegyelem merül le a test kiborul, míg a harmadik esetben a  lélek leborul. Ha fegyelmezetten tudsz figyelmezni Istenre az összes elemed fel van töltve. A Dunaalmási Szeretetház lelkésze a kegyelem bemutatására egy rövid klippel  próbálkozott:

Pfaff Béláné védőnő a „ Neveléssel a boldogabb családokért” című előadását szintén egy videóval zárta, amely  nem csak a látottak csendes átgondolására,  hanem a következtetések megvalósítandó célokká alakítására is ösztönözik azóta is a hallgatóság tagjait.

A két nap hamar elrepült. A hátra maradt fotókon kívül sokan énekeket, fel- vagy megjegyzett mondatokat vittek  haza magukkal.  S talán sokak baráti köre is bővült a  játék, éjszakai fürdőzés, fagyi-túra, illetve egyéb szabadon választható programon.
Isten áldja munkáját azon szolgatársaknak, akik akár a  legkisebb mértékben is, de hozzájárultak a  Lelki Karbantartó Napok megvalósításához!

 A Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthona 2013-ban  adott helyet  a Lelki Karbantartó Napoknak. Az eseményről készített képes, mozgóképes beszámolót az alábbi képre, vagy ide  kattintva  tekintheti meg!

Lelki_karb_nap_2016253

2016-ban a Lelki Karbantartó Napokon Berekfürdőn részt vett munkatársaink

Kategória: Hírek, Igehírdetés, Kirándulás, Munkatársi találkozó, Vendégül láttak | A közvetlen link.