Szivárvány-ház és barátai

[scrollGallery id=77]

Ezen a nyáron sikerült intézményünknek megszerveznie az első „Szivárvány-ház és barátai” elnevezésű rendezvényt. Otthonunk lakói, illetve munkatársai a Tisza-tó partján  a szép környezetű Albatrosz kikötőben és annak kempingjében töltöttek el egy feledhetetlen napot a kunhegyesi Sarepta Református Idősek Otthona, a tiszaszentimrei szintén református nappali otthonos ellátásban részesülő gondozottakkal és kísérőikkel.

A gyülekező, és rövid ismerkedés után Görcsös Éva a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonának intézményvezetője tartott rövid áhítatot. Az igemagyarázat alapjául a Biblia I Péter  2:5 verse szolgált:

 Ti magatok is, mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által.”

A fürediek bemutatkozása után Fodor Gusztáv lelkész, igazgató köszöntötte a rendezvény résztvevőit, és kívánt kellemes, élményekben gazdag közös együttlétet!

Majd jött a délelőtt izgatottan várt eseménye a csapatverseny. Ehhez persze a három földrajzi helységből érkező megjelenteket vegyes csoportokba kellett osztani, mely sikerült is. Így a végén mindenki a számára legjobban tetsző csapat tagjaként indulhatott neki a változatos feladatokat kínáló versenynek.

Az első állomáshelyen puzzle darabjaiból kellett kiraknia a versenyzőknek a teljes képet. Természetesen rendelkezésére állt a versenyzőknek a kirakni szándékozott teljes kép is, hogy minél gyorsabban teljesíthessék a feladatot.

A második állomáshelyen a varázsdoboz várta az indulókat. A feketére festett doboz fel volt töltve apró szivacs darabokkal, melyek közé különböző tárgyakat rejtettek az ötletes állomásfőnökök. Egyikük pontosan meghatározta melyik tárgyat vegye ki az éppen sorra kerülő, így nehezítve meg a  feladat elvégzését.

A harmadik feladat a Biblia kvíz volt. Ahol mindegyik csoport ugyanazokat a kérdéseket kapta. A válaszokhoz most nem használhattak Bibliát, ám korábbi ismereteiket felelevenítve sikerült majd mindenkinek jó eredményt elérnie.

A negyedik megmérettetésen találós kérdéseket hallgattak meg a csoport tagjai, majd ezekre kellett megmondani a pontos megfejtést. Sok-sok nevetés közepette sikerült a kérdések 90%-át helyesen megválaszolni.

Az ötödik állomáson kiderült mennyire megtévesztheti ízlelőbimbóit már csak annyival is az ember, ha hagyja, hogy a szemét letakarják. A „vakon” megkóstolt gyümölcsök, zöldségek nevét sokszor csak sokadik próbálkozásra tudta megmondani a versenyző. Persze lehet, csak azért mert nem  gondolta, hogy nem sokára terített asztal mellett fogyaszthatja a birkapörköltet.

 Pedig a Szivárvány-ház dolgozói már órákkal korábban nekiláttak az étel elkészítéséhez azért, hogy az a kívánt időre fogyasztható váljon. A közös étkezés előtt közös imádság is elhangzott, illetve az étkezés után nem maradt el a vendégek tetszésnyilvánítása sem a kitűnőre sikerült ebédért.

És még nem volt vége a napnak! Jóllakottan csónakokba szálltak a vendégek és körutazást tettek. Mely során mind a Tisza tavon, mind az élő Tiszán ( a poroszlói híd alatt is elhaladva) gyönyörködhettek a Teremtő Isten alkotásaiban.

A program végén a viszontlátásba vetett reménységgel, ismerősként, barátként búcsúzkodtak azok, akik még reggel idegenként érkeztek az Albatrosz kikötőbe, a Szivárvány-ház meghívására. SDG!

Kategória: Szivárványház | A közvetlen link.