Táncversenyen jártak lakóink

Táncverseny

Fogyatékkal élők Hagyományőrző Vándorkupás Táncversenyén vehetett részt a Szivárvány ház hat táncos lábú lakója.

2011 Február 12.-én „Country Hangulat” c. produkciójuk sok más előadás között is nagy tapsot kapott. A kupát sajnos nem ők vihették el, de annyi látványos és megható produkció volt, hogy a zsűrit bizony nem irigyelte senki. Ahogy a záró beszédben is elhangzott: „Itt ma mindenki nyertes!” – és ez volt a legtalálóbb mondat a rendezvénnyel kapcsolatban.

[hana-flv-player
video=”http://www.szivarvanyhaz.zsoltar.hu/flvek/tanc20110214.flv”
width=”400″
height=”320″
clickurl=”http://www.szivarvanyhaz.zsoltar.hu/”
player=”2″
autoplay=”false”
loop=”false”
autorewind=”true”
splashimage=”http://www.szivarvanyhaz.zsoltar.hu/flveskepek/apestitanc.JPG”
/]

Tekintse meg lakóink produkcióját, a fenti fotóra kattintva!

Nyert a versenyző, mert hiszen ezeknek az embereknek nem sok lehetőségük van a sokszor képességeiket igencsak meghaladó, mégis a lelkesedésükkel palástolt néha csetlő botló, néhol pedig könnyekre fakasztó kis produkcióik bemutatására.

Nyertek a nézők, és a kísérők szerepét betöltő munkatársak, kollegák, is mert látták munkájuk gyümölcsét és mások erőfeszítését, hogy  megmutathassák, a fogyatékkal élők igenis tudnak teljes értékű életet élni. Csupán ezt nem az átlagember mércéjével kell szemlélni. „Vakok között félszemű a király.” Mondogatják sokan, nem is tudván mennyire ideillő ez a megállapítás. Mert ennek a közösségnek lehet a Shakirá-ja egy down kislány és lehet a táncparkett ördöge a fogyatékkal élők Fred Asther-e egy autista fiú is.

Igen ez 12.-én megtörtént. Volt nevetés és izgalom, volt tapsvihar és megdöbbent csend. És mi, akik ott voltunk, tudjuk mindez milyen sokat jelentett a résztvevők és a szemlélődők számára egyaránt. Csak gratulálni tudok a szervezőknek, de legfőképpen a főszervező: Ladányi Gabriellának, aki immár második alkalommal áradó szeretettel és fáradságot nem tűrő energiával szervezte meg az ÉFFE nevében ezt a szép és emlékezetes napot. Köszönjük!!!                                                                                                  Szabóné Faragó Judit

[nggallery id=8]

Kategória: Hírek | A közvetlen link.